Fisk som hugger

Under helgen har det fångats en del fisk i ån. Emil var ute på fredagen och fick flera öringar av varierande storlek. Håkan rapporterade att lördagen bjudit på härligt väder och han lyckades också kroka 3 fiskar. Trots fina förhållanden var han helt ensam längs ån. Vattennivån vid pegeln stod under lördagen på 4 och sikten var mer än godkänd. Här en bild från Gölaströmmen.

På söndagen spenderade undertecknad några timmar vid ån tillsammans med Magnus och vi fick njuta av fina fiskeförhållanden, även om vinden kändes obekvämt kall. Jag lyckades fånga två öringar runt 50 cm och även Magnus fick en i samma storlek. Fisken var dock väldigt försiktig och tog på något mindre flugor.

Här en bild på Magnus på rakan ovanför Bells med en liten blänkare som tagit på ”vaskebjörn”.

Under söndagen var det även flera andra medlemmar som testade fiskelyckan med blandat resultat. När jag drog hem vid 14.30 hade det tagits åtminstone ytterligare två öringar men jag misstänker att det blev några till för de som var kvar så passa på att fiska ni som har möjlighet.

Tack for ordet!

// Johan

Även Ola var ute och med sig hade han sin kamera! Han kan inte bara fiska utan även fotografera! Anders Karlsson är på gång!

Ola själv fick kroka av 6 fiskar, det känns lovande inför premiären för kortfiskare om ca en vecka!

Anders

I väntans tider

Här ligger hon och flyter fram, just nu är det bra fart i henne. Regnet verkar inte ge med sig. Snart är det dags för de som har årskort att inleda sitt fiske. Förhoppningsvis klarnar vattnet upp lite så sikten blir bra.

Bild tagen vid gamla golfabron

Vid lördagens promenad vid ån ville inga fiskar visa sig, inga djur heller, bara några fåglar som kalasade på alfrön och blåmesen som sjöng i väntan på våren.

Nedanför Karlssons kurva vid draget

Ni som ska ut framöver när fisket kommer igång kan gärna ta en titt på våra regler som vi uppdaterat. Ni ska även komma ihåg att fylla i fångstrapporten som finns på kortfiskesidan.

Det pågår fortfarande lek i ån så hantera fisken försiktigt och lyft inte upp dem ur vattnet om ni inte tänker behålla den till en god middag.

Passa på när vädret tillåter att ta en tur längs med ån, det är härligt att få komma ut lite och få dagsljus nu i mörka januari.

Gott om vatten i ån

Just nu är det bra med vatten i ån efter det myckna regnandet de senaste dagarna! Igår var temperaturen uppe på 8 grader i luften men verkar sjunka något till helgen. Sikten i vattnet är inte den bästa just nu.

Vi hade 5 årskort som vi sålde slut på igår! Trevligt att se att ni uppskattar att komma till ån!

Några bilder från dagarna när några av våra medlemmar varit ute i ån:

Sen har vi moderniserat loggan i föreningen, så framöver kommer den se ut såhär:

Skitfiske på er!